Prva u nizu radionica o projektima energetske učinkovitosti

KARLOVAC – „Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost u višestambenim zgradama” naziv je edukativne radionice koja je sinoć održana u Knjižnici za mlade. Radionicu je organizirala Udruga za lokalni razvoj Turbina promjena u sklopu projekta Solarno stablo kojeg udruga provodi s REGEA-om, Gradom Karlovcem, Općinom Plaški i Domom za djecu „Vladimir Nazor”.

Cilj edukativne radionice je bio upoznati građane o mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije, povećanju energetske učinkovitosti te mogućnostima sufinanciranja projekata energetske obnove u višestambenim zgradama. Radionicu su održali voditelj projekta Solarno stablo Emanuel Cipurić i predsjednik udruge Turbina promjena Žarko Latković.

Iz udruge poručuju da će s radionicama nastaviti i po gradskim četvrtima i mjesnim odborima, jer uskoro slijede novi natječaji za projekte energetske učinkovitosti. Podsjetimo, natječaj za projekte u stambenih zgradama otvoren je do 13. travnja, dok će, prema najavama, novi natječaji energetske učinkovitosti tek uslijediti.

error: Content is protected !!