Radionica medijske pismenosti 18. travnja u Centru za mlade Grabrik

KARLOVAC – U tijeku su prijave za besplatnu radionicu medijske pismenosti koja počinje 18. travnja, a održavat će se subotom od 15 do 17 sati u Centru za mlade Grabrik, u organizaciji udruge Carpe Diem.

Radionicu će voditi Daria Rendulić koja je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, a novinarsku praksu odradila je u radijskom i televizijskom novinarstvu, te pisanjem za web. Voditeljica je radijske emisije Mladi u centru.

Polaznici će naučiti kritički čitati medijske tekstove i raspravljati o trendovima prikaza nasilja, muškog i ženskog tijela te rodnih uloga u medijima. Cilj je radionice osvijestiti važnost medijske pismenosti i polaznicima pružiti alate za interpretaciju medijskih tekstova. Na radionicu se ukupno prima 15 polaznika. Link za prijavu je ovdje.

Radionicom medijske pismenosti udruga Carpe Diem nastavlja s ciklusom besplatnih tečajeva i radionica, u sklopu projekta Klub mladih – Centar za mlade Grabrik. Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a prvenstveno je namijenjen mladima od 15 do 30 godina, kako bi stekli dodatna znanja i vještine potrebne na tržištu rada.