daggk_izlozba

KARLOVAC – Nova talijanska arhitektura Karlovčanima se predstavlja izložbom u organizaciji Društva arhitekata, građevinara i geodeta. Od prenamjene postojećih zgrada do primjene inovativnih tehnika i materijala, od doprinosa kvaliteti konteksta urbanog krajobraza, do odnosa s povijesnim nasljeđem – sve to donosi talijanska arhitektura novog milenija.

Prof. Giueseppe Ciorra, kustos za arhitekturu muzeja MAXXI u Rimu, odabrao je za izložbu “Piccole utopie/Male utopije” organiziranu povodom obilježavanja talijanskog predsjedavanja Predsjedništvom EU, niz projekata koji predstavljaju novu talijansku arhitekturu čiji su autori ne samo poznati arhitekti već i arhitekti na početku svog profesionalnog rada.

Neki primjeri su inovacija, neki provokacija ili dobro postupanje s povijesnim nasljeđem, a svi mogu biti dobar primjer hrvatskim i karlovačkim arhitektima, kaže predsjednica DAGGK-a Tatjana Basar.

Izložba je namijenjena širokoj javnosti i želja jest da ju vidi što više građana koji će na ovaj način doživjeti neke druge krajeve.