HDZ Karlovca i Karlovačke županije proslavio obljetnicu, na svečanost stigao i Tomislav Karamarko

KARLOVAC – U HDZ-u je bilo uspona i padova, no u srcu Hrvatske, a to je Karlovačka županija uvijek je bilo srčano po pitanju HDZ-a, izjavo je večeras u Karlovcu Damir Jelić, dopredsjednik HDZ-a , u prepunom Pastoralnom centru Nacionalnog svetišta Svetog Josipa gdje je održano svečano obiježavanje 25. obljetnice osnutka Hvatske demokratske zajednice u Karlovcu i Karlovačkoj županiji.

Na novinarsko pitanje zašto obljetnicu slave u Pastoralnom centru Nacionalnog svetišta Svetog Josipa, D. Jelić je odgovorio kako je to prirodni ambijent.

– Sveti Josip je bio radnik, a ono čemu mi težimo u Hrvatskoj su radna mjesta, dodao je.


hdz2

Na proslavu obljetnice HDZ -a stigao je i sam predsjednik stranke Tomislav Karamarko sa suradnicima. On je odgovarajući na novinarsko pitanje o vraćanju hrvatskog grba na tablice izjavio: kad god mi interveniramo Vlada povuče odluke, dodajući da je Vlada jako principijelna pa joj odluke traju otprilike 24 sata.

– Nisu htjeli niti Pelješki most. Htjeli su uvesti porez na nekretnine. Uvijek kad mi interveniramo povuku svoju odluku, ali rekao bih da bi to bili mali problemi da rješavaju osnovne u gospodarstvu. To bi bili periferni problemi da ne zadiru u emocije ljudi, poput grbova, izjavo je Karamarko.


 

hdz3

Osim toga komentirao je Vladinu odluku o neusvajanju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja.

– To je kontinuitet nerazumijevanja osnovnih braniteljskih zahtjeva, ignoriranje njihovih problema. Ružan je to odnos prema ljudima koji su spasili Hrvatsku od okupacije i komadanja, naglasio je predsjednik HDZ-a.

Komentiravši odluku da se nogometna utakmica reprezentacije igra u Splitu pred praznim tribinama izjavio je da su se mnogi veslili tome, ali da su doživjeli hladan tuš.

– Čuo sam da će utakmica s Bugarskom biti odigranu u Splitu, sad nju moramo dočekati i ovo nekako prebroditi, kazao je Karamarko.

hdz4

Govoreći o obljetnici HDZ-a u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, naglasio je da je to vrijedna obljetnica. Dodao je kako je na nedavnim predsjedničkim izborima Karlovačka županija imala 56 posto glasova za Kolindu Grabar Kitarović, a grad Karlovac više od 52 posto te da je to bio izvrstan rezultat. Odlične rezultate Karamarko očekuje i na parlamentarnim izborima.