Počela rekonstrukcija vrtića Gaza

KARLOVAC – Nakon što su svi mališani i odgojitelji preseljeni u novi vrtić na Švarči, danas je i službeno započela rekonstrukcija vrtića Gaza. Najstariji karlovački vrtić zasjat će novim sjajem, a moći će primiti i više djece. Novi vrtić bit će i jedan od najmodernijih, energetskog razreda B.

Vrtić vrijedan oko 10 milijuna kuna trebao bi biti izgrađen do jeseni, a imat će ogadu i dječje igralište. Uz to, povećat će se parkiralište zbog čijeg se nedostatka do sada oko vrtića znala stvarati gužva. Cilj rekonstrukcije je poboljšanje standarda i životnih uvjeta mališana, kao i poboljšanje energetske učinkovitosti vrtića. Vrtić će s povećanjem prostora dobiti više prostorija za djecu, tako da će umjesto dosadašnjih pet vrtićkih i jedne jasličke skupine, u novom vrtiću mjesta biti za 6 vrtićkih i dvije jasličke skupine. Uz rekonstrukciju garderoba i sanitarnih čvorova, na novom vrtiću će biti odvojen ulaz za djecu i roditelje od gospodarskog ulaza, što je do sada bio jedan ulaz.

Gradonačelnik Damir Jelić, koji je otvorio radove na rekonstrukciji vrtića, zahvalio je mališanima i njihovim roditeljima na strpljenju i najvećoj žrtvi koju su upravo oni morali podnijeti, jer su se do završetka radova morali preseliti u vrtić na Švarči. Mnogim roditeljima to predstavlja problem, jer svako jutro djecu moraju voziti na drugi kraj grada.

Ako sve bude išlo prema planu, mališani bi u obnovljeni vrtić na Gazi mogli krenuti već na jesen.

vrtic_gaza_radovi_2