Javno – zdravstvena akcija Patronažne službe Karlovac

KARLOVAC – Što i kako radi Patronažna služba, ali i kakvo im je opće zdravstveno stanje imali su prilike saznati brojni Karlovčani koji su danas došli na Trg hrvatskih redarstvenika gdje je održana javno – zdravstvena akcija ZdravKA. Ovakvih akcija bit će još jer je cilj upoznati ljude s djelovanjem patronažnih sestara na području Grada.

Karlovčani su tako zahvaljujući akciji ostvarenoj u suradnji s Medicinskom školom, imali priliku izmjeriti tlak, razinu šećera i kolesterola, a promovirane su i aktivnosti vezane za skrb o trudnicama, djeci i majkama. No osim brige o najmlađima, patronažne sestre obilaze kronične bolesnike, rade razne promotivne akcije i edukacije. Na području Grada radi 14 sestara koje pokrivaju i područje općina Draganić, Lasinja i Krnjak. U sklopu Doma zdravlja radi i Savjetovalište u kojem patronažne sestre utorkom i petkom od 8 do 10 sati kontroliraju zdravlje i daju savjete. U sklopu Službe djeluje i Grupa za potporu dojenju, a sve zainteresirane trudnice i malde majke pozvane su da se priključe radu.

U sklopu akcije promovirana je i važnost kretanja i to u suradnji s udrugom River dance. Povišene razine kolesterola i šećera povezane su sa nedovoljnim kretanjem i tjelesnim aktivnostima, upozoravaju iz Patronažne službe.

Ako vas zanima više informacija o radu patronažne službe možete posjetiti stranicu Doma zdravlja Karlovac http://www.domzdravlja-karlovac.hr/ gdje ćete pronaći sve brojeve sestara, kad saznate koja je zadužena za vaš kvart ona može i po vašem pozivu doći onima kojima je to potrebno.

patronaza_akcija1