Nastavlja se projekt VrtlarKA, prvi zahtjevi za korištenje parcela već stigli

KARLOVAC – Nakon velikog odaziva Karlovčana na iskaz interesa za vrtne parcele na Gazi, Grad Karlovac raspisao je i javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu parcela na korištenje. Podsjetimo, radi se o gradskom zemljištu u ulici Pere Filipca, na kojem će uskoro niknuti gradski vrtovi, odnosno zemljištu koje će biti dodijeljeno na korištenje građanima kako bi na njemu uzgajali hranu za vlastite potrebe.

Povrće, voće, začinsko bilje i cvijeće moći će uzgajati na gradskim parcelama oni Karlovčani za koje u gradskoj upravi procjene da im je obradivo zemljište najpotrebnije. Na raspolaganju je ukupno 69 vrtnih parcela; 20 manjih, pojedinačne površine do 20 m², i 49 njih površine do 40 m. Javni poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje parcela otvoren je u petak, a prve prijave već stižu, kaže zamjenica gradonačelnika Karlovca Marina Kolaković.

Želite li se uključiti u ovu priču, požurite, jer zahtjeve možete predati još samo do idućeg ponedjeljka. Dodatne informacije o uvjetima i kriterijima javnog poziva možete pronaći na službenoj web stranici gradske uprave, ili osobno u Upravnom odjelu za poduzetništvo, poljoprivredu i turizam, na adresi Trg bana J. Jelačića 1.

Obzirom da se već sada može zaključiti da su građani jako zainteresirani za uzgoj voća i povrća, u Gradu već razmišljaju o nastavku projekta, odnosno uređenju vrtova i na drugim lokacijama, no to će ovisiti o situaciji u gradskom proračunu.