Akcija uređenja jezerca na Starom gradu – svi građani pozvani da se uključe

KARLOVAC – Građanska inicijativa “Volite li i Vi Karlovac – Razmišljajmo pozitivno” započinje sa jednom od svojih najavljenih akcija već ove subote 25. travnja. Radi se o uređenju jezerca na starom gradu Dubovcu.

Cilj ove grupe građana koja je nastala na inicijativu predsjednika CEIK-a braća Seljan Mladena Kuke i poznatog karlovačkog ronitelja Josipa Tomičića Joge je potaknuti građanstvo grada Karlovca na očuvanje prirodnih, kulturnih i povijesnih ljepota grada Karlovca.

Nakon uređenja jezerca na Dubovcu u planu je čišćenje jezerca u Luščiću i iniciranje izgradnje riječne marine na Kupi, a potom i na ostalim karlovačkim rijekama. Akcija ” Dubovačko jezerce” započinje u subotu u 10 sati na starom gradu Dubovcu.

Pozivamo sve karlovačke planinare, ronitelje , ljubitelje prirode, stanovnike gradskih četvrti Dubovac, Zagrad-Vučjak- Kalvarija, ali i ostale Karlovčane kojima je u srcu Karlovac da nam se pridruže u subotnjoj akciji, poručuju iz Inicijative te dodaju da je poželjno da sudionici sa sobom i nešto od priručnog alata.

Akciju je podržao kao hvale vrijednu i gradonačelnik Damir Jelić, a stručnu pomoć potvrdila je i tvrtka Zelenilo.

error: Content is protected !!