Radi se u Dugoj Resi – uklanja se nadvožnjak na Staroj cesti, željeznički promet u prekidu

DUGA RESA – Jutros je započelo uklanjanje nadvožnjaka na Staroj cesti u Dugoj Resi, kako bi na tom mjestu niknuo novi, širi. Također se radi i na uređenju propusta ispod pruge na Šeketinom brdu. Radovi će trajati do ponedjeljka danonoćno.

Podsjetimo, zbog radova je sinoć prekinut željeznički promet na ovo dijelu pruge, a ponovno bi trebao biti uspostavljen u ponedjeljak u 15 sati. Prva razmišljanja o rekonstrukciji nadvožnjaka počela su još 2004. godine, ali je natječaj za izradu projekta raspisan tek 2007. godine. Podvožnjak će prema projektu imati dvostruku kolničku traku širine 2,75 i nogostup od 160 širine, jedino će visina ostati ista zbog konfiguracije terena.

Istovremeno radovi se odvijaju i na propustu ispod željezničke pruge na Šeketinom Brdu . Promet ide zaobilazno, na D 23 promet se odvija uz semafore, a županijska cesta u Sv. Petru Mrežničkom je zatvorena. Radovi na sanaciji propusta trajat će do nedjelje u 14 sati.

Radovi će doprinjeti bržem i sigurnijem prometovanju, ne samo automobila već i vlakova, kaže gradski pročelnik Mladen Rakočević. Kako za sada stvari stoje, radovi bi trebali biti završeni prema zacrtanim planovima, a tome u prilog ide i lijepo vrijeme.