Povodom Praznika rada ORAH uputio niz kritika vladajućima

KARLOVAC – Privatizacija je proizvela enormno bogatu manjinu i masu osiromašenih ljudi koji strepe za svoja radna mjesta ili su ih već izgubili. Sustavom hipotekarnih kredita uz kockarsko vezivanje na tečaj strane valute otvoren je put ka dužničkom ropstvu. Bujica iseljavanja odnosi mladost, iskustvo i znanje. Imamo sve manje stanovnika, sve više nezaposlenih i sve manje djece. Porezi su sve veći, sve je više neizlječivih dužnika, a tvornice se i dalje zatvaraju. U takvom ozračju dočekujemo 1. svibanj.

Poručuju to iz karlovačke podružnice stranke Održivi razvoj Hrvatske, uz niz kritika upućenih na adresu vodstvu Grada i Županije.

Javno im upućuju pitanje koji su to projekti koji će zaposliti nezaposlene i pokrenuti karlovačko gospodarstvo, i što nude osim bezidejnosti i „mazanja očiju” raznim statističkim podacima. Karlovac je grad iz kojeg se radi egzistencije bježi u Zagreb i van granica Hrvatske, grad u kojemu je nestao čitav niz malih i srednjih tvrtki, gradom koji demografski izumire i ima sve više teških socijalnih slučajeva. Sumljivi natječaji i zapošljavanje bez natječaja, trgovanje političkim utjecajima i nepoštivanje osnovnog ljudskog prava na rad su postali dio naše svakodnevice. Recimo dosta tome, poručuju iz ORAH-a povodom Međunarodnog praznika rada.