Više od 400 djece na 3. Memorijalnom nogometnom turniru Dragutin Stanković – Jole

KARLOVAC – Umjesto seniorskim selekcijama 3. Memorijani turnir “Dragutin Stanković – Jole” u Ilovačkoj šumi na stadionu nogometnog kluba Ilovac ove je godine namijenjen najmlađim selekcijama – prstićima i limačima. Na ovogodišnji turnir stiglo je 28 momčadi iz Karlovačke, Zagrebačke, Primorsko – goranske i Ličko – senjske županije te Grada Zagreba. Cilj ovog dvodnevnog turnira je edukacija najmlađih te njihova socijalizacija u društvo i nogomet, odnosno sport općenito, a osim što je turnir memorijalnog karaktera u spomen na velikog prijatelja i člana nogometnog kluba Ilovac, on je na neki način logičan slijed budući da su mladi nogometaši ovog kluba itekako uspješni.

n12

– Naša nogometna škola unatrag dvije godine ima vrlo zapažene rezultate i to nas je potaknulo da prvi u Karlovcu i Karlovačkoj županiji organiziramo ovakakv turnir, da potaknemo druge klubove i drugu djecu koja se još ne bave sportom i nogometom da se priključe nama ili bilo kojem drugom klubu, i da se aktivno uključe u sport, da se međusobno druže i da ih jednostavno naučimo da svoje slobodno vrijeme provode aktivno, rekao je Igor Gec, tajnik NK Ilovac te trener prstića i seniora NK Ilovac.

n11

(maldi nogometaši na tribine su izmamili  vtrene navijače) 

U Nogometnom klubu Ilovac posebno su ponosni što su na travnjaku njihovog kluba tijekom ovog memorijalnog turnira zaigrali nogometaši iz Otvorene škole GNK Dinamo Zagreb, škole nogometa Maksirim te škole nogometa Gorski Kotar, naravno ponosni su i na svoje igrače.

 – Evo jučerašnji turnir je bio u kategoriji limača, prvo mjesto osvojio je NK Ilovac, drugo NK Utrine, treće mjesto Otvorena škola Dinamo Zagreb i četvrti je bio NK Karlovac. Nije da se hvalim, ali moram spomenuti da su sve pojedinčane nagrade osvojili naši igrači. Najbolji vratar je Borna Crkvenac, najbolji strijelac turnira Franko Bogut, a nabolji igrač Fran Ilić, rekao je I. Gec.