HDZ oštro osudio stranačko kadroviranje u Domu za djecu V. Nazor: Ovo je posao za policiju!

KARLOVAC – Karlovački HDZ-ovci oštro su osudili najnovije stranačko kadroviranje u gradu. Naime čak tri puta održan je natječaj za radno mjesto ravnatelja Doma za djecu Vladimir Nazor te je tri puta izabrana Maja Vučinić Knežević, a Ministarstvo socijalne politike i mladih tri puta je poništilo odluku Upravnog vijeća i sada imenovalo novo vijeće.

Ovo je posao za policiju! Na kojem mjestu su Milanoviću i Opačić djeca iz doma? Poručujem im: izaberite stručnu i časnu osobu, grmio je Damir Jelić s presice HDZ-a. Ovdje se ne radi o kadroviranju, već uhljebljivanju jer Maja Vučinić Knežević ima daleko više kvalifikacija od bilo kojeg protukandidata, osim što je doktorica znanosti, stekla je i status psihoterapeut na Glasserovom institutu za realitetnu terapiju u Los Angelesu, članica je Tima za psihološke krizne intervencije, supervizor u području socijalne skrbi, sudjelovala je na brojnim stručnim i znanstvenim simpozijima te izdala više stručnih članaka. Jedna je od mentorica za provođenje projekta Stop nasilju u školama.

Predsjednica Upravnog vijeća SDP-ova Đurđa Ivković Macut podnijela je ostavku na svoje mjesto iz moralnih razloga, a vijeće je i nakon toga potvrdilo reizbor Maje Vučinić Knežević, jedine ravnateljice Domova u Hrvatskoj koja ima titulu doktorice znanosti.

Od 14 sličnih ustanova u Hrvatskoj, karlovački je Dom jedan od svijetlih primjera, a za to je zaslužna upravo Vučinić Knežević koja je predanim radom u posljednjih osam godina koliko je načelu ustanove uspjela napraviti malo čudo. Koja poruka se ovime šalje mladim stručnim ljudima, pitali su HDZ-ovci.

Vladajući su izgubili kompas, a što će biti dalje lokalni HDZ-ovci samo pretpostavljaju. Naime jedan od protukandidata Vučinić Knežević bio je SDP-ov Miroslav Delić koji je već osam puta bio kandidat za razne ravnateljske pozicije, no u HDZ-u misle kako se teren priprema za nekadašnju ravnateljicu Radmilu Pajić. Vučinić Knežević mandat izlazi 16. svibnja, a što će se tada dogoditi, preostaje nam vidjeti.