Zelena subota: Hrvatske šume, Šumarska škola i Zelenilo otvorili vrata građanima

KARLOVAC – Šume pokrivaju 44 posto kopnenog prostora Hrvatske. Njima se na našem području organizirano upravlja već puna dva i pol stoljeća. Stoga je cijela ova godina posvećena šumama, a tim povodom danas je u Karlovcu održan Dan otvorenih vrata u čijoj su organizaciji sudjelovali karlovačka podružnica Hrvatskih šuma, Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Karlovac i Šumarska i drvodjeljska škola.

Program koji je organiziran na prostoru ispred zgrade Hrvatskih šuma i puteljku koji vodi do obližnje Šumarske i drvodjeljske škole bio je namijenjen svim građanima, i odraslima i onim najmlađima. Posjetitelji su se imali priliku okušati se u rukovanju šumarskim instrumentima, a djeca su pak odgovarala na svojoj dobi prilagođena pitanja vezana uz tematiku šuma i za svoje točne odgovore osvajala zanimljive nagrade.

Prigodan program pripremili su i djelatnici i učenici Šumarske i drvodjeljske škole, te su posjetitelji mogli razgledati izložbu učeničkih radova nastalih iz drva, ali i izložbu starih instumenata i edukativnog materijala.

Ujedno je danas svoja vrata otvorila gradska tvrtka Zelenilo, čiji se rasadnik nalazi u neposrednoj blizini. Građani su po nešto nižim cijenama mogli nabaviti bilje za svoje vrtove i balkone, a gradonačelnik Damir Jelić nastavio je tradiciju sadnje stabala u parku Zelenila. Ove godine park je obogaćen mladim egzotičnim stablom – Kineskim drijenom.