Unutarstranačka previranja u SDP-u; Stranački forumi stali uz Latkovića

KARLOVAC – Forum žena, Forum mladih i Forum seniora SDP-a grada Karlovca obaviještavaju javnost kako u trenutnim unutarstranačkim previranjima čvrsto stoje uz predsjednika gradske organizacije SDP-a, Žarka Latkovića, te kako se oštro protive raspuštanju organa u karlovačkoj organizaciji.

Naime, iako se kao službeni razlozi za raspuštanje organa u gradu Karlovcu navode loši rezultati na nedavnim mjesnim izborima, upozoravaju kako je pravi razlog za takav postupak borba za pozicije na državnoj konvencviji SDP-a koja će uslijediti ubrzo nakon parlamentarnih izbora.

“Sva ova događanja, pokrenuta od strane neodgovornih pojedinaca, ne idu u korist SDP-u. Nadamo se da će dotični uvidjeti da griješe i SDP-u nanose nenadoknadivu štetu i to upravo u najgore vrijeme – ono predizborno. Žao nam je što su za svoje osobne obračune i pokušaje zadržavanja unutarstranačkih pozicija, a koje su stekli upravo podrškom karlovačke organizacije, odabrali ovaj, sasvim pogrešan, trenutak. To je samo dokaz da misle samo na sebe i svoju korist, ne gledajući pritom na dobrobit stranke. Iz svega navedenog jasno je da forumi nemaju drugu opciju nego podržati gospodina Latkovića u borbi za demokratski SDP u kojem nema mjesta osobnim interesima”, stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednik Foruma mladih SDP Karlovac Josip Bišćanić, predsjednica Foruma žena SDP Karlovac Željka Verner i potpredsjednik Foruma seniora SDP Karlovac Nikola Dragić-Krivokuća.