14. Olimpijski festival dječjih vrtića!

KARLOVAC – Istinski natjecateljski duh mogao se vidjeti na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Riječ je o 14. manifestaciji ove vrste koja uključuje sve vrtiće na području grada, dakle vrtiće Četiri rijeke i vrtiće Karlovac. Pod geslom “ I ja ću biti olimpijac” više od 450 djece iz 14 vrtića igralo je mali nogomet, trčalo na 50 metara, natjecalo se u štafeti 4×25 metara, bacalo lopticu u dalj i skakalo u dalj. Kod djece ovakvo događanje pobuđuje pravi sportski duh, budi znatiželju za istraživanjem sportova, ali naravno i želju za osvajanjem. Zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković otvorila je ovo izdanje.

Baviti se sportom iznimno je važno, a pogotovo ako se krene od malih nogu, kako bi se stvorile predispozicije za budućnost. Ovakav vid igre i natjecanja veseli sve, od djece pa do roditelja i odgajatelja.

Lidija Čale, ravnateljica vrtića Četiri rijeke, istaknula je kako su djeca s nestrpljenjem iščekivala ovaj dan.

Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanja harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Sa 134 boda prvo mjesto zauzeo je Dječji vrtić Gaza. Dubovac je drugi sa 109 osvojenih bodova, dok je treće mjesto pripalo vrtiću Park.

14. tradicionalna manifestacija je završena, a mi se već veselimo idućoj, kada će neki novi klinci osjetiti čari koje sport pruža.