KABA

U Galeriji “Vjekoslav Karas” sutra izlažu svjetski poznati umjetnici Adin i Mia Hebib

KARLOVAC – U karlovačkoj Galeriji “Vjekoslav Karas” u 19 sati otvara se izložba bosanskohercegovačkih umjetnika Adina Hebiba i Mie Hebib.

Izložbom će bit predstavljen presjek slikarskog stvaralaštva Adina Hebiba i odabrani primjerci unikatnog nakita njegove kćerke Mie Hebib.

Adin Hebib rođen je 1955. godine u Mostaru. Prošle je godine proslavio 30 godina umjetničkog rada. U Beogradu je završio likovnu akademiju, a u Parizu specijalizirao ekspresionističko slikarstvo. Adin izrađuje grafike, slike, scenografije, murale, plakate i ilustracije. Za svoj dosadašnji rad dobio je jedanaest europskih nagrada. Priredio je više od 40 samostalnih izložbi širom svijeta. Njegovi se radovi nalaze u svjetskim zbirkama a njegovi murali krase prijestolnice širom svijeta.

GVK1 

Mia Hebib rođena je Sarajevu, Srednju školu primijenjenih umjetnosti završila je u Zagrebu a diplomirala je na Savannah College of Art and Design, smjer dizajn metala i nakita 2001. godine. Nakon čega je u New Yorku otvorila umjetnički atelje „Oblik Atellier”. Njezini radovi oplemenjuju modne kreacije Liz Claiborne, Henri Bandel, Tory Burch i BCBG Generations studija. Mia je bila gost-umjetnik u programima mnogih galerija i modnih kuća širom svijeta.

Izložba ostaje otvorena do 3. lipnja 2015. godine, a realizirana je sredstvima Grada Karlovca i Ministarstva kulture RH.