Vrtić Duga Resa pobjednik 14. Olimpijskog festivala dječjih vrtića

KARLOVAC – Vrtić Duga Resa, s osvojenih 66 bodova, pobjednik je 14. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Karlovačke županije, koji je danas održan u Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu. Drugo mjesto, sa 60 osvojenih bodova, pripalo je karlovačkom vrtiću Gaza, a 52 boda i treće mjesto u ukupnom poretku osvojili su mališani iz vrtća Dubovac.

Pod geslom “I ja ću biti olimpijac” snage je odmjerilo 320 mališana iz dječjih vrtića Karlovačke županije. U pet disciplina ove su se godine natjecala djeca iz karlovačkih vrtića Gaza, Dubovac i Tintilinić, Zvončić iz Ozlja, Bistrac iz Ogulina, te vrtići iz Slunja, Duge Rese i Josipdola. Predškolci su se natjecali u trčanju, bacanju loptice, skoku u dalj, a ujedno je ovo bila prilika za lekciju iz ravnopravnosti spolova, jer još jedna disciplina u kojoj su se okušali bio je nogomet, a zaigrali su ga i dječaci i djevojčice.

Iako su se mališani itekako potrudili da postignu što bolje rezultate, poruka organizatora je da pobjeda u ovom slučaju nije najvažnija. Važnije je usvajanje sportskih navika i natjecateljskog duha od najranije dobi. Tko zna, možda se među sudionicima male olimpijade uistinu kriju neki novi olimpijci, no ako i ne bude tako, današnju će pobjedu sigurno dugo pamtiti.