KABA

Zlatne kune dobili HS Produkt, Kelteks i Infinum d.o.o.

KARLOVAC – HS Produkt u kategoriji velikih poduzeća, Kelteks u kategoriji srednjih i Infinum u kategoriji malih tvrtki, dobitnici su plakete Zlatna kuna za ostvarene rezulate poslovanja u 2014. godini. HS Produkt i Kelteks treću su godinu za redom najbolji u svojim kategorijama, dok se mlada tvrtka Infinum po prvi puta pojavljuje u ulozi dobitnika Zlatne kune.

Hrvatska gospodarska komora Karlovac plakete je dodijelila na temelju ukupno 21 pokazatelja iz računa dobiti i gubitka te bilance. Neki od kriterija koji su uzimani u obzir su financijska stabilnost, zaduženost, profitabilnost, dobit po zaposlenom, broj zaposlenih, porast zapošljavanja, prosječna godišnja neto pklaća, ukupni prihod, udio izvoza u ukupnom prihodu i izvoz po zaposlenom, a kada se svi ti pokazatelji uzmu u obzir, u kategoriji velikih tvrtki najbolji je i ove godine, treći put zaredom, bio HS Produkt. Drugo mjesto u istoj kategoriji pripalo je ove godine Alstomu, a treće PPK Karlovačkoj mesnoj industriji.

U kategoriji srednjih tvrtki, nakon Kelteksa, drugi po rezultatima je Kaplast, treće su Ceste Karlovac, četvrta Arkada i peta AB Gradnja. Radi se o tvrtkama koje zapošljavaju između 50 i 249 zaposlenih.

U kategoriji malih tvrtki, koje broje do 50 zaposlenih, nominirani su bili Autopromet, GU, Rotokor, Vrbanek invest i tvrtka Infinum d.o.o., koja je po prvi puta odnijela Zlatnu kunu. Radi se o mladoj tvrtki koju su prije deset godina osnovali Karlovčani Tomislav Car i Matej Špoler na prvoj godini Fakulteta elektronike i računarstva, a njihove aplikacije danas koriste vodeće banke i teleoperateri, ali i najveći kruzeri diljem svijeta.