Vrhunac vodenog vala prolazi kroz grad, problem sada nizvodno od Karlovca

KARLOVAC – Županijski Centar 112 Karlovac nije zaprimio nikakve alarmantne pozive, bez obzira na porast vodostaja i izvanredne mjere bilo je mirno. Vrhunac vodnog vala upravo prolazi kroz grad, sad očekujemo stagnaciju, odnosno pad vodostaja, poručio je nakon sjednice Stožera zaštite i spašavanja pročelnik karlovačkog Područnog ureda DUZS-a Martin Barić.

Poplavljene su jedino prometnice koje i inače budu poplavljene pri ovakvim vodostajima, sada se samo čeka da se voda s njih povuče kako bi se vidjelo ima li kakvih odrona cesta na mjestima na kojima već postoje klizišta, dodao je Barić.

– Najgore je iza nas, relativno smo dobro prošli. Klizišta novih nema, no problem su ona postojeća, pogotovo u Zadobarju i Pokupskoj Dolini i krajnje je vrijeme da se Hrvatske vode angažiraju kako bi riješili taj problem. Nažalost mi živimo uz vode, kada ovaj val prođe iz urbanog dijela, ljudi uz Kupu su još dva do tri dana u problemima. Prije svega Šišljavić koji je sa svojim zaseocima odvojen dugo. Sigurno je da su tamo poplave uobičajene, nažalost, ali to je strateški problem koji zahtjeva ozbiljan pristup, a koji je jednim dijelom u projektiranju u Hrvatskim vodama, tako su nam rekli, kazao je gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.

Gradonačelnik je još jednom zaključio kako je Karlovac jedini grad u Hrvatskoj koji nema završen sustav obrane od poplave, čime je kaže, sve rekao.