Gradonačelnik posjetio hostel “Na putu” i izrazio podršku dobrim projektima

KARLOVAC – Prije nešto manje od godinu dana otvoren je hostel “Na putu”, prvi u Karlovcu s kapacitetom 20 ležajeva, a namijenjen je boravku kako organiziranih grupa, tako i onih koji samo prolaze gradom na četiri rijeke. Hostel je upotpunio turističku ponudu u Karlovcu, a svoju podršku vlasnicima izrazio je i gradonačelnik Damir Jelić.

Od otvorenja u kolovozu prošle godine, do danas je prošlo 600-injak gostiju, a vlasnici Ana Cullen Družak i Damien Cullen očekuju da će ovog ljeta taj broj biti povećan, a to će onda uvjetovati i proširenje kapaciteta. U planu je i ponuditi bicikle gostima koji su u prolazu, jer je najam bicikala detektiran kao najveći problem gostiju hostela.

Gosti obično ostaju jednu noć, a najčešće se radi o ljudima koji putuju s Plitvica u Zagreb ili iz Istre prema Bosni i Hercegovini, a oni često traže i preporuku što pogledati u gradu, kaže Ana Cullen Družak.

Grad se trudio pomoći koliko može jer su prepoznali potencijal ideje otvaranja hostela. Na Korzu se nalazi čitav niz zgrada koje su u lošem stanju, a grad je do sada participirao u obnovi 120 krovova i fasada u Zvijezdi, što nije mala brojka, kazao je gradonačelnik Damir Jelić.

Grad ima dovoljne smještajne kapacitete, a svaku novu inicijativu će podržati i pomoći koliko može, rekao je gradonačelnik i dodao kako je u današnje vrijeme onaj koji isplaćuje samo jednu plaću zaslužio zahvalu.

error: Content is protected !!