Karlovačke udruge otvorile vrata građanima

KARLOVAC – Udruge širom Hrvatske otvorile su od 28. do 30. svibnja svoja vrata građanima kako bi im približili svoje programe i aktivnosti. U 2015.godini koja se širom Europe obilježava kao Europska godina razvoja, Dani otvorenih vrata udruga prilika su da se dodatno osnaži solidarnost i povjerenje u lokalnim zajednicama i podsjeti na važnu ulogu koju udruge imaju u povezivanju građana u rješavanju problema i stvaranju mreža uzajamne podrške. Svoja vrata otvorile su danas i neke karlovačke udruge.

Sa svojom udrugom, uslugama koje nude, projektima i programima koje provode, kao i radovima iz kreativnih radionica, javnost je danas upoznala Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije. Cilj je Dana otvorenih vrata bio približavanje javnosti i senzibiliziranje javnosti za život osoba s invaliditetom. Iz udruge hvale Gradsku upravu i Karlovačku županiju, jer su prilagodili svoje zgrade osobama s invaliditetom. No, upozoravaju, još uvijek postoje neke institucije koje nisu prilagodile ulaze osobama koje ne mogu samostalno ući u zgradu. Jedna od njih je i zgrada Glavne pošte.

Svoja vrata otvorili su danas i članovi Udruge slijepih Karlovačke županije, koje su posjetili učenici 5.a razreda OŠ Banija. Boravak u udruzi oduševio je učenike, koji su istaknuli da su puno toga naučili. Svi građani koji posjete udruge tijekom Dana otvorenih vrata mogu preuzeti i ispuniti takozvanu „putovnicu” u koju unose žigove udruga i svoje dojmove, te tako mogu osvojiti prigodne nagrade.