Počinje prikupljanje potpisa za akciju “Nećete bez naroda”

KARLOVAC – Pod motom “Nećete bez naroda” sutra počinje dvotjedno prikupljanje potpisa građanske inicijative “Za referendum”, koja želi sačuvati institut referenduma za buduće naraštaje i olakšati prikupljanje potpisa. Tako iz Inicijative traže mogućnost prikupljanja potpisa na svim mjestima na kojima je dopušteno javno okupljanje, jer se novim Zakonom predlaže da se potpisi prikupljaju isključivo u uredima državne uprave, što znači da ni jedna inicijativa ne bi mogla prikupiti dovoljan broj potpisa.

Želimo da se potpisi za referendum, kao i do sada, mogu prikupljati na svim prikladnim javnim mjestima, te da se referendum ubuduće može raspisati ako to zatraži 200.000 birača, odnosno pet umjesto deset posto od ukupnog broja birača, rekao je koordinator Željko Stipić.

Javnost treba shvatiti koliko je ta inicijativa važna za ovaj i svaki budući referendum u Hrvatskoj, kako bi se osigurala budućnost neposredne demokracije i utjecaj građana na donošenje odluka. Potpisi će se u Karlovcu prikupljati na Korzu, na tržnici, na nekoliko mobilnih štandova te diljem Karlovačke županije, kazao je koordinator Mladen Grčić.