Sve je spremno za kupališnu sezonu na Foginovom koja počinje 20. lipnja

KARLOVAC – Ovogodišnja kupališna sezona na Foginovom kupalištu počinje 20. lipnja, iako će se oni hrabriji vjerojatno odvažiti na kupanje i nešto ranije. I ove godine pripremljen je bogat popratni program, uz već tradicionalno Riječno kino bit će tu čitav niz sportskih aktivnosti te škola plivanja za najmlađe.

U kontinuitetu se već nekoliko godina pokušava održati Foginovo kupalište na visokoj razini jer građani Karlovca zaslužuju sigurno i kvalitetno mjesto gdje mogu provesti vrijeme, ne samo kupanjem, već i popratnim sadržajima, kaže gradska pročelnica Andreja Navijalić.

Spasilačka služba će i ove godine od 20. lipnja biti na prostoru kupališta od 10 do 20 sati, dok će u noćnim satima tamo dežurati čuvari. Osim toga i ove godine bit će animacije, plesa, sportskih turnira, već tradicionalna škola plivanja

U sezoni Foginovim kupalištem prođe nekoliko tisuća ljudi te su njihove reakcije važne za gradske vlasti kako bi znali u što je još potrebno uložiti novac, kaže Navijalić.

Foginovo je, osobito od kad se u njega ulaže, postalo odredište brojnih kupača koji si ne mogu priuštiti odlazak na more, stoga se možemo nadati lijepim ljetnim danima i velikom broju posjetitelja na omiljenom gradskom kupalištu.