Nastavljaju se Antunovske svečanosti; Današnji dan rezerviran za branitelje

GENERALSKI STOL – Budući da je sveti Ante Padovanski zaštitnik općine Generalski Stol, tradicija obilježavanja Antunova u ovom kraju stara je dugi niz godina, a posljednjih petanestak godina održava se manifestacija Antunovske svečanosti koja se proteže gotovo kroz gotovo cijeli mjesec lipanj i obuhvaća čitav niz zanimljivih kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja.

Ovogodišnje Antunovske svečanosti otvorene su na blagdan Tijelova i trajat će sve do 28. lipnja, a današnji dan bio je rezerviran za Međužupanijski susret hrvatskih branitelja. Okupilo se njih oko 150 iz cijele Hrvatske, a okušali su se u boćanju, pikadu, stolnom tenisu, visećoj kuglani, šahu i kartaškim igrama. Susret su otvorili zamjenik načelnika općine Damir Škrtić i predsjednik općinske organizacije Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Juraj Škrtić, položivši vijenac za sve poginule branitelje na spomen obilježju u središtu općine.

Osim danas održanog susreta branitelja, u sklopu Antunovskih svečanosti bit će održan čitav niz događanja na kojima se očekuje velik broj posjetitelja. Između ostalog, najavljeni su duhovna obnova u Crkvi sv. Antuna, nekoliko izložaba, susret folklornih skupina u organizaciji KUD-a Lipovac, biciklijada do Slunja, te malonogometni turnir u Goričicama Dobranskim s popratnim kulturnoumjetničkim programom. Središnji dan Antunovskih svečanosti bit će petak 12. lipnja kada će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća uz koju je i ove godine organiziran niz dodatnih sadržaja.