Organizatori biciklijade darivali malog Mihaela, najmlađeg stanovnika naselja Špehari

BOSILJEVO – Već punih deset godina Športsko društvo “Kupa” Pribanjci organizira biciklijadu “Tri rijeke”. Ove godine po prvi puta bicikijada je imala i humanitarnu notu. Sudionici su putem kroz općinu Bosiljevo nakratko zastali u naselju Špehari, gdje su uručili prigodnu donaciju.

Mlada obitelj Špehar jedino su troje stanovnika istoimenog naselja u općini Bosiljevo. Mali Mihael jedino je dijete koje je ovdje rođeno u posljednih 37 godina. Ovih dana je proslavio drugi rođendan, stoga su ga organizatori biciklijade danas darivali, čime drugime nego – biciklom.

Biciklijada “Tri rijeke” međunarodnog je karaktera, a tako je bilo i ove godine. Brojni biciklisti iz susjedne Slovenije odazvali su se i zajedno s lokalnim rekreativcima obišli cijelu općinu Bosiljevo. Ove godine obzirom na lijepo vrijeme odazvao se velik broj sudionika, njih čak 200-ak.

Kao uvertira današnjoj biciklijadi “Tri rijeke” jučer je održana i Dječja biciklijada u organizaciji Športskog društva Kupa-Pribanjci. Sudjelovalo je više od 40-ero djece u pratnji roditelja, a iduće godine sigurno će im se pridružiti i dječak s početka naše priče. Roditelji do tada imaju zadatak – naučiti ga voziti bicikl.