Rekordan broj trkača na 3. Karlovačkom ceneru; Lisa Nemec opet najbrža

KARLOVAC – Treći Karlovački cener oborio je mnoge rekorde. Ove godine sudjelovalo je najviše trkačica i trkača do sada, a po treći put u ženskoj konkurenciji osvojila ga je Lisa Nemec. U muškoj konkurenciji pobjedio je Nikola Mikulić koji je vodeći bio od početka utrke.

Jedna od trenutno najatraktivnijih cestovnih utrka kroz karlovačku Zvijezdu privukla je ove godine čak 578 trkačica i trkača iz sedam zemalja. 10-kilometarku utrku koju je organizirao karlovački KA-tim pratio je velik broj Karlovčana koji su mogli uživati u rijetkoj noćnoj atletskoj utrci kroz središte grada. Prvi kroz cilj u muškoj konkurenciji utrčao je Nikola Mikulić iz Atletskog kluba Svetice iz Zagreba, dok su iza njega stigli drugoplasirani Danijel Fak iz AK Maksimir i trećeplasirani Zoran Žilić iz Koprivnice. U ženskoj konkurenciji i ove je godine bila kraljica karlovačke utrke Lisa Christina Nemec, koja je postala trostruka pobjednica Karlovačkog cenera.

Iza Nemec na drugom mjestu našla se Marija Vrajić iz AK Maksimir, dok je treće mjesto osvojila Kristina Božić iz AK Svetica. Među natjecateljima iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Kanade, Mađarske i Djevičanskih otoka nastupio je i velik broj Karlovčana, koji se profesionalno ili rekreativno bave atletikom. Među njima bila je i naša kolegica Kristina Glodić, koja već neko vrijeme rekreativno trči. Kristina je utrku otrčala bez problema, kao i ostali Karlovčani koji su bili vrlo uspješni. Najbolja je bila Gabrijela Šalković, koja je u ženskoj konkurenciji bila osma, a u svojoj starosnoj skupini druga, dok je u muškoj konkurenciji najbrži karlovčanin bio Nikica Vrabac koji je kroz cilj prošao 25.

Fotografije s utrke razgledajte na Facebook stranici Trend radija.