20. Filmska revija mladeži i 8. Four River Film Festival!

KARLOVAC – U sklopu Ivanjskog krijesa jučer je otvorena 20. Filmska revija mladeži i 8. Four River Film Festival. Cijelo događanje preseljeno je u Zorin dom, gdje je i službeno otvoreno kratkim presjekom filmova koje nas očekuju. Od 398 prijavljenih filmova iz cijelog svijeta, selekcijska komisija odabrala je 31 domaći film i 41 strani film, koji su ušli u konkurenciju revije i festivala. Od 23. do 27. lipnja u Karlovcu će se natjecati filmovi iz brojnih zemalja, među kojima oni iz Kube, Australije i Brazila. U domaćoj konkurenciji, najviše filmova dolazi iz Karlovca, Zaprešića i Gunje.

Mladi se filmaši natječu u kategorijama – igrani, animirani, dokumentarni film, slobodni stil te u kategoriji gastro filma, a u skladu s petom kategorijom, banana je odabrana kao ovogodišnji vizualni identitet karlovačkog festivala.

Domaćin Kinoklub Karlovac predstavit će se sa čak 3 filma. Riječ je o igranim filmovima “U ime bureka” i “Barina konstanta” te dokumentarnom filmu “Suča”.

Bogat program očekuje nas narednih dana. “Trebaju se vidjeti filmovi u natjecateljskoj kategoriji. Danas smo bili na Mrežnici, sutra ćemo biti na Dobri, u petak na Korani. Bit će tu i stand up komedija, Marina Orsak sa Studijom smijeha dolazi na karlovačke prostore, tako da uistinu ima za svakoga ponešto”, poručuje Ksenija Sanković, asistentica produkcije žutog festivala.