Dan Duge Rese: Možemo biti zadovoljni ostvarenim ciljevima

DUGA RESA – Godina iza nas je kao i posljednjih sedam godina obilježena teškom gospodarskom situacijom, usprkos koje smo ostvarili većinu zacrtanih planova čime smo ponosni. Istaknuto je na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Duge Rese te obilježavanja njenih nebeskih zaštitnika Svetog Petra i Pavla.

– Izgradnja Dječjeg vrtića projekt je na kojeg smo najponosniji, no puno je tu i drugih ostvarenih ciljeva poput dvije poduzetničke zone, rekonsturkcije željezničkog nadvožnjaka, tu su i brojne mjere poticanja poljoprivrede, poduzetništva, ulaganja u sport, kulturu, turizam te brojni drugi projekti na dobrobit stanovnika Duge Rese, kazao je u svom govoru gradonačelnik Ivan Baršić čestitavši svim građankama i građanima Dan grada.

Za sve projekte, vodstvo grada podršku ima i od Karlovačke županije i susjednog Grada Karlovca, a u velikoj mjeri u brojnim realiziranim projektima partner su bile i institucije države te brojne ministarstva. Sada se treba još više okrenuti fondovima Europske unije.

Svečana sjednica bila je prilika nagraditi zaslužne pojedince koji su se svojim zalaganjem istaknuli u protekloj godini. Tako je povelju grada s plaketom dobio Filip Vargek za doprinos vatrogastvu, dobitnik javnog priznanja je Tomislav Bešenić, a novčane nagrade dobili su NK Duga Resa 1929 i Šahovski klub Duga Resa.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.