KUD Mostanje slavi 25 godina rada – izložba u Ziliku do 11. srpnja

KARLOVAC – Već 25 godina članovi KUD-a Mostanje neumorno čuvaju baštinu svog kraja i to ne samo kroz pjesmu i ples, već kroz brojne druge aktivnosti usmjerene na tradiciju. Pohvaliti se mogu izuzetno bogatim fundusom narodnih nošnji, koje su uspjeli spasiti od prošlogodišnjih poplava.

U povodu 25 godina rada članovi KUD-a Mostanje pripremili su izložbu na kojoj su izložili rukotvorine, starine, tradicionalne predmete, fotografije i druge stvari koje su prikupili. Izložba je postavljena u Galeriji Zilik do 11. srpnja u vremenu od 9 do 12 i od 17 do 20 sati.

Inače, u KUD-u Mostanje veliku pažnju pridaju narodnim nošnjama te su u posljednjih 25 godina stvorili poveliki fundus od kojih je većina vjerodostojnih rekonstrukcija specifičnih za različita vremenska razdoblja i životne prigode.

Valja spomenuti da su članovi ovog KUD-a do sada imali više od 400 nastupa u zemlji i inozemstvu, a u travnju su svečanim koncertom u Zorin domu obilježili 25 godina rada, dok je tijekom prošle godine snimljen i CD.