Južna industrijska zona dobiva rotor, uskoro i Urbanistički plan uređenja

KARLOVAC – Nastavak aktivnosti na uređenju južne industrijske zone bio je tema sastanka koji je danas održan u županijskoj Gospodarskoj komori, a kojemu su nazočili predstavnici karlovačke gradske uprave, tvrtki koje djeluju u ovoj gospodarskoj zoni i mještani Male Švarče i Mrzlog Polja.

Na sastanku je predstavljen projekt izrade Urbanističkog plana uređenja industrijske zone, čiji je cilj poboljšati uvjete rada tvrtki koje ondje posluju. Urbanistički plan uređenja trebao bi biti gotov u roku od godinu dana, a njegova će izrada gradski proračun koštati 300 tisuća kuna. Gradonačelnik Damir Jelić prisutnim je predstavnicima tvrtki koje djeluju u južnoj zoni zahvalio na strpljenju i tome što su tako dugo čekali na ovaj dokument.

Ujedno je predstavnicima tvrtki i mještanima najavljeno postavljanje montražnog rotora, što bi trebalo biti učinjeno već tijekom ovoga ljeta. Radi se o investiciji na koju se Grad odlučio upravo na zahtjev poduzetnika, a za koju će izdvojiti oko 600 tisuća kuna.

Od 50-ak hektara kolika je ukupna površina južne industrijske zone, 30 posto površine “otpada” na još uvijek neizgrađene građevinske čestice, a tu su i postojeće hale koje zjape prazne. U gradskoj upravi se nadaju da će investicija koja planiraju doprinijeti da se na ovom prostoru u budućnosti otvore nova radna mjesta.