Karlovac u nedjelju domaćin Nacionalnog prvenstva Hrvatske u brdskom biciklizmu

KARLOVAC – Karlovac će u nedjelju biti domaćin Nacionalnog prvenstva Hrvatske u brdskom biciklizmu, točnije u disciplini olimpijskog krosa (XCO – cross country olympic).

Na stazi podno Starog grada Dubovca očekuje se dolazak oko 130 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske.

Staza je kružnog formata, dužine pet kilometara te visinske razlike od 210 metara. Vozi se pretežito šumskim puteljcima s nešto malo makadama i asfalta. Konfiguracija terena je vrlo dinamična, s relativno kratkim i strmim usponima te brzim, ali i tehnički zahtjevnim spustevima, prava poslastica za sve ljubitelje šumske vožnje.

Najjače kategorije seniora voze šest krugova, dok master i rekreativci voze četiri ili dva kruga.

Prva utrka dana starta u 10 sati, a to su najmlađe kategorije početnika. Početnici do 13 godina voze mali krug ukupne dužine 3,2 km dok nešto stariji početnici do 14 i do 15 godina voze 6,4 km.

U 11 sati po rasporedu je start kategorija kadeta, master A, B, C, i D, sport te rekreativaca. U kategoriji rekreativaca nastupit će i član Krešimir Bonetić, član karlovačkog BBK T-Rex.

Najjača utrka dana starta u 13 sati, kategorije elite muški i žene, do 23 godina te juniori i juniorke. U kategoriji elite, nastupit će čak tri člana BBK T-Rex, Srđan Puškarić, Boris Basta i Adriano Držić.