Otvorena istraga protiv Damira Matana – određen mu istražni zatvor iako je još uvijek u bolnici

KARLOVAC – Teško ubojstvo, nasilje u obitelji te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari – za ta kaznena djela Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu provest će istragu protiv 53-godišnjeg Damira Matana koji je, podsjetimo, 13. srpnja ubio svoju suprugu Snježanu u obiteljskoj kući u naselju Drežnik.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik oko 17,10 sati 13. srpnja 2015. u obiteljskoj kući u Karlovcu, suprugu S. M.; koju je tijekom bračne zajednice i ranije verbalno i fizički zlostavljao; srušio na pod i udarao je rukama i nogama po tijelu da bi joj nakon toga iz prepravljene vojničke puške pucao u predjelu glave uslijed čega je S. M. preminula na mjestu događaja. Osnovano se sumnja da je punicu D. M.; koju je i ranije u više navrata verbalno napadao, vrijeđao i psovao; dva puta udario šakom u predjelu lijeve i desne strane lica te ju gurnuo niz stepenice pri čemu je zadobila tjelesne ozljede, a kod nje izazvao strah za njenu sigurnost i doveo ju u položaj nemoći. Kako je okrivljenik ilegalno posjedovao pušku iz koje je pucao u suprugu kao i ručno izrađeni pištolj te jedno tromblonsko streljivo, tako postoji osnovana sumnja da je počinio i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, stoji u priopćenju.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odredio je Matanu istražni zatvor iako je on još uvijek u bolnici gdje se oporavlja od posljedica pokušaja samoubojstva.