Završena izgradnja nasipa u Gornjem Mekušju; Plišić: Mještani su sigurni

KARLOVAC – Mještani Gornjeg Mekušja ne moraju više brinuti da će nakon obilnijih oborina biti poplavljeni. Barem im tako obećaju odgovorni u Hrvatskim vodama. Novi nasip u Gornjem Mekušju, koji je završen ovih dana, obišao je danas generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, zajedno s voditeljicom obrane od poplava u karlovačkoj ispostavi Hrvatskih voda Biljanom Željeznjak.

Plišić poručuje stanovnicima Gornjeg Mekušja da  više ne moraju strahovati od vode u svojim dvorištima i kućama, jer naselje je, kaže, sada sigurno od utjecaja Korane i Kupe. Ni zaobalne vode ne bi trebale predstavljati veći problem, tvrde u Hrvatskim vodama.

Iako je izgradnja nasipa počela prije više od godinu dana, zbog loših vremenskih prilika koje smo imali lani, najveći dio posla napravljen je tek tijekom posljednja dva mjeseca, kaže Anto Filipović, tehnički direktor zagrebačke Vodoprivrede, čiji su djelatnici izvodili radove na nasipu.

Inače, radi se o investiciji teškoj gotovo 30 milijuna kuna, kada se u troškove izgradnje nasipa uračunaju i troškovi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Ukupno je izgrađeno gotovo 5 kilometara nasipa.