Obrtnički sajam i ove godine krajem kolovoza na Starom placu

KARLOVAC – U organizaciji Udruženja obrtnika grada Karlovca i Obrtničke komore Karlovačke županije, od 25. do 29. kolovoza bit će održan 12. Obrtnički sajam. Prijave su još uvijek otvorene, a odaziv je za sada na prošlogodišnjoj razini – 60-ak izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Podsjetimo, 2001. godine održan je prvi Sajam u sklopu Dana piva, koji je održavan do 2008. tada je bila pauza do 2012. kad je Sajam opet vraćen na Dane piva. Prošle godine događanje je preseljeno na Trg bana Josipa Jelačića što se pokazalo idealnim rješenjem. Ove godine šator je za 200 četvornih metara veći, zauzet će središnji dio Trga, odnosno fontana će biti u sredini, najavljuje tajnik Udruženja obrtnika Miroslav Seljan.

Organizatore je ove godine ugodno iznenadio velik interes izlagača iz Slavonije; Vinkovaca, Đakova, Osijeka, ali i Varaždina, Zagreba, Rijeke, a naravno neizostavan je i međunarodni dio – gosti iz Slovenije te Bosne i Hercegovine bili su zadovoljni prošle godine, pa se i ove vraćaju.

Osim toga i ove će godine biti održan Sajam eko proizvoda, predviđen je i Dan frizera te niz ostalih iznenađenja, uz neizostavnu gastro ponudu i tamburaše.

I ove godine Sajam je financijski podržao Grad Karlovac, koji je glavni pokrovitelj i daje podršku i u organizacijskom dijelu, kaže Seljan, uključena je i Obrtnička komora kao jedan od glavnih organizatora i Karlovačka županija koja prati Komoru, kao drugi pokrovitelj Sajma. Cijena je za izlagače simbolična, a želja je da se prijavi što veći broj domaćih obrtnika.

Prijaviti se možete na mail uo.karlovac@hok.hr, a dodatne informacije o ostalim pojedinostima vezanim za sajam mogu se dobiti na broju 047 612 058.