D1_standovi

KRNJAK – Domaće tikvice, rajčice, paprika, češnjak, mahune, med, suho voće, aronija – ovo su samo neki od proizvoda obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava s područja Barilovića, Vojnića, Krnjaka, Slunja i Vukmanićkog Cerovca, koje od danas možete naći na tri lokacije uz državnu cestu D1.

Štandovi su postavljeni kao dio manifestacije “Hranimo se lokalno, povežimo se sa selom”, koju je organizirala Lokalna akcijska grupa Petrova Gora s ciljem promoviranja domaće poljoprivredne proizvodnje i direktnog povezivanja poljoprivrednika s kupcima.

– Bez obzira na autoput, D1 je i dalje vrlo prometna cesta i zato je ovo odlična lokacija. Vozači na putu prema moru mogu zastati i opskrbiti se svježim voćem, povrćem i ostalim domaćim proizvodima naših poljoprivrednika. Također, želja nam je približiti ove proizvode i našem stanovništvu – kaže Ljubica Šolić iz LAG Petrova Gora.

Domaći proizvodi na štandovima uz D1 moći će se kupiti tijekom cijelog mjeseca kolovoza, i to četiri dana u tjednu kada je cesta najprometnija, od petka do ponedjeljka.

Za sada se u manifestaciju uključilo deset proizvođača. Radi se o OPG-ovima koji u ovom trenutku imaju gotov poljoprivredni proizvod, a obzirom da nekim proizvodima vrijeme dozrijevanja tek slijedi, organizatori očekuju da će se u prodaju na štandovima uz D1 tijekom kolovoza uključiti još desetak OPG-a.