Nextbike sustav javnih bicikala stigao u Karlovac!

KARLOVAC – Nextbike sustav javnih bicikala ovoga ljeta doživljava procvat i uspješno se širi i na nove gradove u Hrvatskoj. Ulaganjima u održivi razvoj i pilot projektom uvođenja sustava javnih bicikala, Grad Karlovac pristupio je uglednom društvu koje čini gotovo 100 ekološki osviještenih nextbike gradova u svijetu!

Pokretanjem pilot projekta, Grad Karlovac postao je dio nextbike zajednice te istovremeno svojim građanima omogućio povoljan, ekološki i ekonomski održiv način javnog prijevoza: sve popularniji sustav javnih bicikala. Pilot projekt trajat će tri mjeseca, a korisnici će u tom razdoblju za samo 40 kuna moći koristiti javne bicikle. Primjer uspješno provedenog pilot projekta je Grad Šibenik koji je na taj način prije godinu dana omogućio javne bicikle svojim građanima, studentima i turistima.

Nextbike bicikli u Karlovcu od danas su dostupni na tri lokacije koje su definirane u dogovoru s gradskom upravom : Šetnica dr. Franje Tuđmana, Tržnica i Foginovo kupalište. Budući da su stanice u potpunosti samoodržive, a njihovo postavljanje je brzo i jednostavno, moći će se naknadno premještati ovisno o potrebama korisnika.

Kako biste unajmili bicikl, potrebno je obaviti jednostavnu i brzu registraciju u sustav putem stranice http://www.nextbike.hr/hr/karlovac/ na kojoj možete naći kratke upute, a na raspolaganju vam je i pozivni centar svaki radni dan od 06:00 do 22:00 sati te vikendom i blagdanom od 08:00 do 20:00 sati. Plaćanje je moguće putem kreditne kartice, Visa Electron debitne kartice, internet bankarstvom ili sms-om slanjem poruke sadržaja “40” na broj 707070. Uplatom aktivirate svoj nextbike korisnički račun za tri mjeseca što će vas stajati svega 40 kuna, a taj iznos ostaje na vašem korisničkom računu kao “kredit” za iznajmljivanje bicikala pri čemu je svaki dan prvih 30 minuta besplatno, a svaki sljedeći sat se račun umanjuje za 4 kune.

Danas je tako Karlovac postao 4 nextbike grad u Hrvatskoj, a bicikli su dostupni 24 sata svih sedam dana u tjednu.

Korisnici koji se registriraju u Karlovcu moći će koristiti nextbike uslugu i nakon isteka 3 mjeseca pilot projekta u Karlovcu, zaključno do 31.3.2016. godine i to u Zagrebu, Gospiću, Šibeniku, Slavonskom Brodu te ostalim nextbike gradovima u Europi i svijetu. Bicikli će se moći koristiti u Karlovcu ukoliko Grad Karlovac uvede dugotrajnu mogućnost najma javnih bicikala, a to će prvenstveno ovisiti o interesu koji će za javne bicikle pokazati sami građani.