Karlovac bilježi 29% noćenja više – ovo bi mogla biti i rekordna godina

KARLOVAC – Karlovac iz godine u godinu bilježi sve veći broj dolazaka i noćenja turista. Ova godina još je i bolja jer statistike iz mjeseca u mjesec kažu da smo bolji u odnosu na prošlu. Tako Karlovac u prvih sedam mjeseci u smještajnim kapacitetima bilježi ukupno 22.452 noćenja, a samo u srpnju 6.315 noćenja.

– Imamo razloga za zadovoljstvo jer i u prvih sedam mjeseci i kada se gleda samo srpanj, imamo porast broja noćenja u odnosu na prošlu godinu za 29%. Što se gostiju tiče, turisti iz Republike Koreje ostvaruju u prvih sedam mjeseci najviše odnosno gotovo 20% noćenja, no ako se gleda samo srpanj prednjače Poljaci s 14%, što je dokaz da se osjeti sezona jer takvi gosti su većinom na proputovanju kroz Karlovac, kazala nam je Nikolina Lisac iz Turističke zajednice grada Karlovca.

Bez obzira na ove optimistične brojke o Karlovcu i dalje možemo govoriti kao pretežno tranzitnom gradu u vidu turizma jer prosječan broj ostanka gostiju je tek 1,5 dan, ali i to se polako mijenja jer sve je više onih koji se u našem gradu zadržavaju duže, dodala je Lisac.

2010. godinu Karlovac pamti kao rekordnu s 34.655 noćenja, a kako u prvih sedam mjeseci ove godine brojka je porasla do 22 i pol tisuće, realno je očekivati da bi 2015. mogla biti najbolja u posljednjih 10 godina. No treba ipak pričekati da se podvuče i posljednja crta.