Pregled pulmologa bez uputnice 26. i 27. kolovoza!

KARLOVACU prostorijama Ordinacije za plućne bolesti OB Karlovac krajem mjeseca provodit će se pregled pulmologa. U sklopu još jednog dodatnog programa “Aktivno u promicanju zdravlja” kojeg promiče ova bolnica žele se detektirati osobe sa čimbenicima rizika za razvoj opstruktivne bolesti, karcinoma pluća te pušači. Činjenica je da je Karlovačka županija vodeća po broju oboljelih od karcinoma pluća stoga se ovim načinom želi preventirati i ako je to moguće spriječiti daljenje širenje bolesti.

Bolest se inače dijagnosticira sa vrlo jednostavnim i neinvanzivnim dijagnostičkim testovima, dakle radi se u prvom redu o spirometriji. Ona je jednostavna metoda, traje svega nekoliko minuta, mogu je provoditi svi koji žele vidjeti stanje svojih pluća. S tom jednostavnom dijagnostičkom metodom može se postaviti dijagnoza bolesti i započeti lječenje. Cijeli pregled traje otprilike 20-ak minuta.

Pregledom će se pokušati eventualno dijagnosticirati i postojanje karcinoma pluća, maligne bolesti koja je najviše zastupljena u našoj županiji, stoga je vrlo važno ustanoviti je na vrijeme.

Ukoliko ne uspijete rezervirati termin, u idućem slobodnom bit ćete primljeni, poručuje Tokić Vuksan – Ćusa. U idućim mjesecima nastojat će se provoditi ovakvi preventivni pregledi i dijagnostika, tako da će svatko moći doći na red.