Festival Francuske i u Karlovcu

KARLOVAC – Festival Francuske u Hrvatskoj pod nazivom Rendez-vous odvija se od svibnja do rujna, a u sklopu Festivala u Karlovcu će 2. rujna bit održan okrugli stol na temu valorizacije kulturne baštine i turizma s osobitim naglaskom na Zvijezdu i njenu revitalizaciju.

Događanje u Karlovcu jedno je od 150 u 22 hrvatska grada, a cilj je Hrvatskoj publici predstaviti francusku kulturu u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu, istovremeno je upoznajući s inovativnim dostignućima Francuske.

Sudjeluje troje predavača, predstavnika Francuske nacionalne udruge gradova povijesti i umjetnosti i zasticenih sektora – stručnjaka za valorizaciju kulturne baštine koji će prenijeti svoje značajno profesionalno iskustvo hrvatskoj publici: Josiane Tricotti, pročelnica za kulturnu baštinu grada Menton, Anna Maria Spano, dogradonačelnica grada La Rochelle, odgovorna za upravljanje zaštićenim sektorom grada i Caroline Cousin, odgovorna za valorizaciju arhitektonske i kulturne baštine grada Pau.

Ciljana publika je cjelokupna zainteresirana šira i uža javnost, tj. stručnjaci i znanstvenici, turistički djelatnici, predstavnici lokalne samouprave, studenti, profesori, članovi HUPG-a i građani Karlovca.

Jedan od ciljeva Okruglog stola jest dobiti nove spoznaje i razmijeniti ideje s francuskim stručnjacima oko revitalizacije najstarijeg dijela Karlovca.

Okrugli stol predviđen je za srijedu 2. rujna s početkom u 15 sati u Velikoj vijećnici, a svi Karlovčani su dobrodošli.