Lokalni poduzetnici povukli 1,1 milijun kuna iz Poduzetničkog impulsa

KARLOVAC – Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je bespovratna sredstava iz programa Poduzetnički impuls za mjeru ‘Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije’, a potporu u ukupnom iznosu od gotovo 9 milijuna kuna dobilo je 28 hrvatskih poduzetnika. Karlovačka županija je druga županija po broju dodijeljenih potpora, a za 16 projekata povučeno je milijun i 100 tisuća kuna.

Iako je ove godine u Karlovačkoj županiji povučeno manje sredstava nego godinu ranije, po dobivenim sredstvima iz programa Poduzetničkog impulsa druga smo županija u Hrvatskoj. Za 16 projekata u prerađivačkoj industriji naši su poduzetnici dobili milijun i 100 tisuća kuna, ispričala je Daniela Peris iz Razvojne agencije Karlovačke županije.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je kako se kao izravan učinak dodijeljenih potpora očekuje otvaranje 172 nova radna mjesta u tri godine, povećanje prihoda u tim tvrtkama u prosjeku 20-tak posto, dobiti gotovo 30 posto i povećanje izvoza od gotovo 70 posto.

Najveći iznos od 400 tisuća kuna dobila je tvrtka Toner iz Barilovića koja bi za taj novac trebala nabaviti novu opremu, a u planu im je do kraja iduće godine zaposliti još četiri radnika. Da li će i drugi dobitnici sredstava otvarati nova mjesta ovisi o natječaju na koji su aplicirali.

Iz Razvojne agencije Karlovačke županije pozivaju sve one poduzetnike i obrtnike koji su zainteresirani da pokušaju dobiti bespovratna sredstva od strane Vlade Republike Hrvatske bilo kroz Poduzetnički impuls ili europske fondove da im se jave kako bi im dali potporu u ostvarenju njihova cilja.