Speleo Film Festival i ove godine na Starom gradu

KARLOVAC – Petu godinu za redom Karlovac će biti domaćin Speleo Film Festivala, prijave su još otvorene, a valja istaknuti kako je Festival svojom kvalitetom i dosljednošću poprimio zapažen nacionalni i međunarodni karakter, kao jedan od rijetkih s tom tematikom u svijetu.

Stari grad Dubovac za lokaciju održavanja Festivala izabran je jer se na taj način pokušava vratiti život te je cilj da to postane i tradicija. Speleo filmovi su rijetki, kao što su i festivali s tom tematikom.

Na Festivalu osim filmova iz okruženja sudjeluju filmovi iz cijelog svijeta. U posljednjih pet godina Festivalom je prošlo stotinjak filmova sa svih kontinenata iz više od 30 zemalja. I ove godine u sklopu Festivala predviđen je i popratni festival u vidu raznih predavanja sa speleo tematikom, ali i izletima u speleo objekte.

Jedan od glavnih ciljeva ovog Festivala je razvoj turističke ponude našeg grada, ali i promocija speleologije.

Na Festivalu će biti prikazano 30-ak filmova, a valja reći kako dokumentarni speleološki filmovi traju od tri do 15 minuta, jer snimiti 15 minuta materijala u špilji je zahtjevan posao čak i za iskusne speleologe. Prijave su u tijeku do 20. rujna, a više informacija možete pronaći na https://www.facebook.com/events/1438506059811689/