Još uvijek nema odluke Vlade o sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca

KARLOVAC / ZAGREB – Što će biti sa sufinanciranjem prijevoza učenika srednjih škola još se ne zna, naime na jučerašnjoj sjednici Vlade to nije bila jedna od točaka, pa se čeka četvrtak i nova sjednica na kojoj bi trebala biti donesena odluka. Karlovačka županija i ove će školske godine mjesečne karte učenika sufinancirati sa 12,5 posto, a isto su preporučili i gradovima i općinama na svom području.

U županiji se nadaju da će država osigurati 75 posto potrebnih sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola do limitirane cijene mjesečnog pokaza. Na taj način bi mjesečni pokaz bio zatvoren u stopostotnom iznosu, jedino preostaje razlika do ekonomske cijene koja ostaje u ingerenciji roditelja, kaže županijski pročelnik Željko Šančić.

Jutros je održan sastanak župana i autoprijevoznika s našeg područja. Oni su pristali tjedan dana voziti učenike u očekivanju pozitivne odluke Vlade, kaže Šančić i zahvalju im na tome.

Na prijevoz pravo ima dvije tisuće i pet stotina srednjoškolaca, a za njih je potrebno izdvojiti oko milijun kuna mjesečno, odnosno desetak milijuna kuna godišnje, podsjetio je Šančić.