Uspješno održana vatrogasna vježba četvrtog sektora u organizaciji DVD-a Dolnja Rečica

REČICA – U organizaciji DVD-a Dolnja Rečica održana je vatrogasna vježba četvrtog sektora Vatrogasne zajednice Grada Karlovca. Na vježbi su tako sudjelovala tri društva, uz organizatora bili su tu DVD Rečica Matica i Rečica Kolodvor te JVP Karlovac. Ukupno je sudjelovalo 25 vatrogasaca sa 7 vozila, a vježba je bila sastavljena od nekoliko segmenata

– Pretpostavka vježbe bio je požar kotlovnice koji se proširio na stepenice. Vatrogasci DVD-a Rečica Matica prvi su stigli na intervenciju i započeli s gašenjem, no zbog eksplozije došlo je do urušavanja stepeništa tako da su ostali s osobama zarobljeni na katu. Vatrogasci DVD-a Dolnja Rečica nastavili su gašenje pjenom, a vatrogasci Rečice Kolodvor su pak pomogli u gašenju kolegama koji su ostali na katu. Karlovački profesionalci su pomoću ljestve spasili osobe koje su ostale u potkrovlju, kao i ozlijeđenu osobu, dok su osobe s prvog kata skakale u uskočni jastuk (5223), pojasnio je vježbu zapovjednik DVD-a Dolnja Rečica Franjo Slaćanin.

Ovo nije prva takva sektorska vježba, već treća ove godine u kojoj sudjeluju sva tri društva iz Rečice tako da su vatrogasci pokazali dobru spremnost, koordinaciju te poznavanje rada s opremom i profesionalnih vatrogasaca.

Galeriju fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.