Karlovčani se oprostili od Berislava Mikšića

KARLOVAC – Obitelj, prijatelji i bivši kolege oprostili su se danas na groblju Švarča od nekadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća Karlovca Berislava Mikšića koji je preminuo u 76. godini života. Bio je jedan od osnivača karlovačkog HDZ-a, a nakon prvih demokratskih izbora obnašao je brojne dužnosti. U Velikoj gradskoj vijećnici održana je komemoracija za ovog istaknutog pojedinca iz društvenog i političkog života Karlovca.

U nazočnosti obitelji i rodbine, od Berislava Mikšića danas su se na komemoraciji u Gradskoj vijećnici oprostili prijatelji, suborci i stranački kolege. Mikšić je rođen 1940. godine u Karlovcu gdje je završio osnovnu i srednje škole, a u Zagrebu Elektrotehnički fakultet. Radio je u bivšoj Jugoturbini, a od 1971. u Zagrebu, sve do početka Domovinskog rata gdje je imao zapaženu ulogu.

S početkom demokratskih promjena u Hrvatskoj uključio se u Hrvatsku demokratsku zajednicu. 1993. godine izabran je za gradskog vijećnika, a od 1995. do 1997. bio je predsjednik Gradskog vijeća.

Brojni su se prijatelji i kolege upisali i u knjigu sjećanja otvorenu u Gradskoj upravi,a zatim i oprostili od Berislava Mikšića na groblju Švarča.