Akcija Umirovljenici zajedno i Konjički klub Karlovac za udrugu Zvončići

KARLOVAC – Tridesetak mališana, korisnika udruge Zvončići dobit će priliku da prvi put sjedne na konja i sudjeluje na terapijskom jahanju. Omogućili su im to Akcija Umirovljenici zajedno Karlovačke županije i Konjički klub Karlovac. Vaučere za satove terapijskog jahanja koristit će djeca koja boluju od cerebralne paralize.

Dok je Akcija Umirovljenici zajedno udruzi za djecu s teškoćama u razvoju darovala 20 vaučera za terpaijsko jahanje, Konjički klub ih je poklonio 10. Mališani će na jahanje krenuti u klub koji već godinama provodi terapijsko jahanje, te je kroz ovu vrstu terapije dosad prošlo dvjestotinjak djece.

Članovi akcije pozivaju i druge stranke, institucije i pojedince da se uključe u pomaganje udrugama, pogotovo onima koje brinu o bolesnoj djeci.

Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići trenutno ima 83 korisnika i ovi vaučeri neće svima moći pomoći. Ove satove jahanja dobit će djeca s cerebralnom paralizom. Program terapijskog jahanja usmjeren je na poticanje i razvoj svih djetetovih aktualnih i potencijalnih sposobnosti i vještina, a u Konjičkom klubu Karlovac imaju čak 10 konja za terapijsko jahanje.