Priznanje “Plavi cvijet” karlovačkom Veleučilištu

KARLOVAC – U sklopu Europskog tjedna kretanja, čije obilježavanje završava danas, Grad Karlovac, u suradnji sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, po prvi je puta dodijelio “Plavi cvijet” za promicanje pristupačnosti. Priznanje je dodijeljeno Veleučilištu u Karlovcu.

Po prvi put u Karlovcu Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije odlučilo je dodijeliti priznanje za najveći doprinos u osiguravanju pristupačnosti za osobe s invaliditetom. Naime, Povjerenstvo pri Savezu udruga osoba s invaliditetom pratilo je ove godine aktivnosti u zajednici kojima se nastojalo ukloniti arhitektonske barijere i na taj način omogućiti uključivanje osoba s invaliditetom u zajednicu. Odlučili su da je nagradu ove godine zaslužilo Veleučilište u Karlovcu koje je izgradilo dizalo.

Da je izgradnja dizala u zgradi Veleučilišta normalna, ljudska i moralna obaveza naglasio je dekan Branko Wasserbauer, pričajući s puno emocija da je Veleučilište nedavno zaposlilo asistenta koji je osoba s invaliditetom i zbog kojeg se prilagođava njihova zgrada u Meštrovićevoj ulici. Na dodjeli ove nagrade Veleučilištu bio je i gradonačelnik Damir Jelić, koji je pohvalio rad ove obrazovne ustanove na prilagođavanju prostora osobama s invaliditetom.

Veleučilište je ovu nagradu zaslužilo ne samo jer je izgrađeno dizalo, već je i prilagođen ulaz i spušten pult u referadi, ocrtana dva parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom, prilagođeni svi ulazi i svi toaleti u zgradi.