Inicijativa “40 dana za život” moli ispred karlovačke Opće bolnice

KARLOVAC – Vjernici iz svih karlovačkih župa od danas pa sve do početka studenog molit će se ispred zgrade karlovačke Bolnice. Riječ je o Inicijativi “40 dana za život” koja je ove godine stigla i u Karlovac, a kojoj je cilj smanjenje broja pobačaja. Vjernici će se moliti svakog dana ispred Bolnice pozivajući majke da se umjesto prekida trudnoće odluče za rođenje djeteta.

Inicijativa “40 dana za život” je kako sami kažu svjetska, molitvena i miroljubiva inicijativa za život. Vjernici okupljeni u inicijativu potaknuti su činjenicom da je 42 milijuna pobačaja godišnje u svijetu, a u Hrvatskoj službeno oko 10.000 godišnje. Zahvaljujući molitvi i angažmanu sudionika, kažu u inicijativi, oko 10.000 djece spašeno je od pobačaja, 107 radnika klinika za pobačaje dalo je otkaz, a 60 klinika za pobačaje je zatvoreno. Inicijativa se iz Hrvatske proširila i u susjednu Bosnu i Hercegovinu, a u svijetu okuplja više od 600 tisuća ljudi.

Uz svakodnevnu molitvu ispred Bolnice na Švarči, članovi ove inicijative u petak organiziraju duhovnu obnovu koja će biti održana u pastoralnom centru Presvetog Srca Isusova s početkom u 18,30 sati.