Danas štrajkale još samo tri karlovačke srednje škole

KARLOVAC – U osnovnim školama od danas se ponovo održava redovna nastava, naime Sindikat hrvatskih učitelja odlučio je prekinuti štrajk koji je započeo prošli petak. Iako cilj, odnosno povećanje plaća, nije ispunjen, iz sindikata poručuju da su se na prekid štrajka odlučili zbog pritiska roditelja na učitelje.

U srednjim školama štrajk međutim i dalje traje, iako neki nastavnici ipak održavaju nastavu. U Karlovačkoj županiji većina srednjih škola danas je radila. Štrajkale su samo tri škole u Karlovcu: Šumarsko-drvodjeljska, Tehnička i Trgovačko-ugostiteljska. Prema najavama Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, štrajk će potrajati do ispunjenja uvjeta ili do formiranja tehničke Vlade. No, primjerice, iz Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac javljaju da će s redovnom nastavom u obje smjene krenuti već od sutra.

Također, danas je bio zadnji dan štrajka i na fakultetima i u znanstvenim ustanovama budući da je na referendumu kojega je proveo Nezavisni sindikat znanosti i visokog školstva, članstvo odlučilo da zaposleni u visokoobrazovnim ustanovama od sutra više neće štrajkati.