Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

KARLOVAC – Starije osobe često se gleda kao teret društva što je pogrešno, jer oni su doprinijeli razvoju i još uvijek mogu biti korisni zajednici. Jedna je to od poruka upućenih sa obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba koje je upriličeno u Domu za starije i nemoćne osobe sveti Antun.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se 1. listopada u cijelom svijetu kako bi se naglasila važnost solidarnosti među generacijama kao i stvaranje uvjeta za kvalitetniji život starijih osoba i njihovu veću uključenost u život zajednice.

Međunarodni dan starijih osoba obilježen je u Domu za starije i nemoćne osobe sveti Antun i to predavanjem policijskih službenika o sigurnosti starijih osoba u prometu te prevenciji kaznenih djela na štetu starijih osoba. Nakon toga održan je turnir u visećoj kuglani, a program je završen zajedničkim druženjem.

Poruka koja je poslana iz Doma je: ima starijih osoba, ali dobro je da je tako jer oni su puno toga ostavili iza sebe i stoga zaslužuju našu pažnju.

U obilježavanju dana starijih osoba, osim korisnika doma, sudjelovali su umirovljenici grada Karlovca, točnije iz Matice umirovljenika te kluba iz Grabrika.