Dan neovisnosti s gradskim tvrtkama i besplatan ručak po prvi put na Korani

KARLOVAC – Drugi dio programa obilježavanja Dan neovisnosti u Karlovcu pod nazivom “U službi Grada i Domovine” – prezentacija opreme i rada gradskih tvrtki, ustanova i udruga, održan je na prostoru ŠRC-a Korana. Uz zabavan program na glavnoj pozornici za sve posjetitelje osiguran je obiteljski ručak koji su besplatno pripremili djelatnici gradskih tvrtki i ustanova.

Oprema i mehanizacija, kamioni, kombiji, cisterne, ali i prezentacije rada tvrtki – sve su to danas građani mogli vidjeti na Sportsko rekreacijskom centru Korana. Gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija, Čistoća, Inkasator, Zelenilo, Toplana, ali i policija, vatrogasci, hitna služba, Crveni križ, te Državna uprava za zaštitu i spašavanje predstavili su se po prvi put u organizaciji Grada Karlovca na jednom mjestu. Da se građanima svidjela ideja predstavljanja rada gradskih tvrtki pokazali su dolaskom u velikom broju na Koranu. Organizacijom je zadovoljan i prvi čovjek grada.

– Sretan sam što se konačno ta ideja koja dugo tinja u nama ostvaruje ovdjhe na ovako lijepi način. Ovo je početak i već se vide plodovi. Bojali smo se vremena, ali za sada nam ipak služi, kazao je gradonačelnik Damir Jelić.

Za građane je pripremljen i besplatan ručak i piće, što je oduševilo brojne građane koji su državni praznik došli obilježiti na Korani. Sve su to za njih pripremili djelatnici gradskih tvrtki, koji su sve, kako smo mogli čuti, uspjeli organizirati u dva dana.

Da ovakav način obilježavanja Dana neovisnosti žele nastaviti, potvrdio je sam gradonačelnik, napominjući da ideja o ovom načinu proslave praznika postoji duže vrijeme, te da nema veze sa skorašnjim izborima.

– Jao si ga onome tko na žrtvi naših predaka gradi, pa makar i jedne izbore, zaključio je Jelić.

Proslava Dana neovisnosti na ŠRC-u Korana nastavljena je tijekom popodneva uz nastup lokalnih KUD-ova, Puhačkog orkestra, Karlovačkih mažoretkinja i glazbenih sastava.

Galeriju fotografija pogledajte na Facebook stranicama Trend radija i TV 4 rijeke